VOORSTELLING – ZEEGEZICHT

Vlieland - Wad met Paalhoofd

Olieverfschilderij door Pieter Broertjes. 12 juli 2005, zomeravond over 21.00 uur. De zon staat al laag, het licht is prachtig. Het wad aan de zuidkant van Vlieland, vlakbij de jachthaven, wordt beschermd via rijsdammen. Zo'n rijsdam, ok wel strandhoofd genoemd, bestaat uit twee dammen van karpoenpalen en rijshout, waartussen basaltstenen zijn gestort. Het warme lage zonlicht kleurt rozerood.
Breskens Vissershaven - Painted by: Pieter Broertjes

Breskens - Vissershaven

Olieverfschilderij door Pieter Broertjes. Breskens, vissershaven. Het is een prachtige zomeravond. Er zijn vissershavendagen. Vlak voor zonsondergang, als de zon laag staat, wordt de haven overgoten met warm licht. De reflecties op het water zijn prachtig. Eeen mooie impressie en een prachtig beeld om in olieverf weer te geven.

Terschelling - Impressie Oktoberstorm 2017

Olieverfschilderij van Pieter Broertjes, Impressie van een zuidwestenstorm op terschelling. Op 5 oktober 2017 staat het water in de haven super hoog, zien we wervelwinden van zand bij paal 3 en worden we op het strand gezandstraald, De wolken zijn superdonkder, bijna net zo donkergroenviolet als de zee. De branding is tot aan de horizon te zien. Deze impressie moest ik omzetten in een beeld met behulp van olieverf.

Wolkenlucht boven Haringvliet & Slijkplaat

Olieverfschilderij van Pieter Broertjes. Gezicht op het Haringvliet vanaf onze zeilboot. Prachtig hoe de wolken zich opstapelen en het licht dat hier doorheen valt de golfjes doen twinkelen. Een impressie die ik graag in olieverf beeld heb weergegeven.

Zonsondergang bij Stellendam, Kwade Hoek & Slijkgat

Olieverfschilderij door Pieter Broertjes. Op een prachtige zomeravond bij Stellendam, op de dijk met zicht op de vuile hook en het slijkgat. Het is laag water. Het warme licht accentueert het groengeel op de basaltblokken, het slib kleur bruinoranje, groepen wadvogels doen zich te goed aan schelpen en weekdieren. Het water twinkelt en schittert. Pure luster. Eeen schitterend beeld dat ik met veel plezier heb vertaald in olieverf op paneel.
Terschelling, midzomer, uitzicht op het wad, oostelijk van West-Terschelling, zicht op de havenuitvaart en De Slenk met Betonning, het is warm, er is nagenoeg geen wind en grote onweerswolken pakken samen.