COLOUR SHAPER

Recentelijk kocht ik een setje met 4 stuks Colour Shaper, fabrikant AMI. Een colour shaper is eigenlijk een soort penseel, de haren zijn echter vervangen door een kopje van zacht flexibel kunststof, vermoedelijk siliconen.  Ik heb nog weinig ervaring maar merkte al wel dat het heel makkelijk is om in je reeds opgebrachte olieverf extra textuur aan te brengen, verf op te schuiven, correcties te maken of verf te verwijderen.

Het lijkt me leuk dit eens uit te proberen op een glad paneel. Je kunt verven in elkaar over laten vloeien en je laat daarbij een uiterst dun laagje verf achter. Misschien is het zelfs leuk om dit te proberen in combinatie met dry brush.

26 april 2017:
Ik heb nu ook twee grotere colour shapers gekocht. Daarbij heb ik deze colour shapers even uitgeprobeerd. Eerste reactie: Je kunt hier leuke dingen mee doen. Eeen voorbeeld: Breng een contrasterende tint aan over een reeds geschilderd vlak. Gebruik de colour shaper om de verf te verschuiven zodat op sommige plaatsen in meer of mindere mate de ondergrond zichtbaar wordt. Zie fotootje 4.