DUBBELE AFSUITBARE PALETDOPPEN MET KLEM

Dubbele Paletdoppen

Je kent ze vast wel, paletdoppen die je met zo’n klembeugel om je palet moet schuiven. Helaas, ze blijven niet lekker zitten. Die beugels klemmen onvoldoende. Daarbij is het gewoonweg handig om twee paletdoppen te hebben, één voor je magere medium en de tweede voor het vettere medium. En nog handiger is het om te kiezen voor afsluitbare paletdoppen.

Ik kocht twee paletdoppen met schroefdeksel bij de vakhandel. Ik kocht bij de Action een aantal metalen papierklemmen. Met een 3,2 mm metaalboortje boorde ik gaatjes in de beugels van de paletdoppen en in een metalen papierklem. Met schroefjes en moertjes M3 monteerde ik de paletdoppen op de papierklem. Voor de zekerheid gebruikte ik twee moertjes per schroef. Met nagellak tipte ik de schroeven en de klemmen even aan. Zodoende trilt het moertje niet los.

Nog een tip.
Na verloop van tijd bleken de rubber afdichtingen van deze paletdoppen niet bestand tegen gangbare mediums en het oplosmiddel. Het rubber van de afdichting werd aangetast en ging krimpen. Lekkage was het gevolg. Reclameren hielp niet echt. Ik heb vervolgens uit een plastic deksel van een yoghurtverpakking een afdichting geknipt. Dit materiaal, zacht PVC, blijkt prima bestand tegen de gangbare oplosmiddelen en mediums.

Wellicht heb je iets aan deze tip. Succes er mee.