31 JULI 2021 – ZOMERMARKT KOUDUM – VAN DE REGEN IN DE DRUP

VAN DE REGEN IN DE DRUP – ZOMERMARKT KOUDUM – 31 JULI 2021

Voor het eerst neem ik deel aan de zomermarkt te koudum. Het kader is Kunst & Kitsch.

De weersverwachtingen zijn bar en boos. De wind loeit en met name ‘s-morgens  zijn er windvlagen tot 30 knopen voorspeld. Gelukkig heeft de organisatie van de Koudum Zomermarkt  mij een min of meer beschut plekje toebedeeld. Ik heb een marktkraam gehuurd en stel ernaast mijn uit de kluiten gewassen schildersezel op.  Die overkap ik met een parasol die ik stevig vastzet.

Ik schilder vandaag met acrylverf op een houten paneel. Normaal werk ik met olieverf maar dat is met dit weer al helemaal geen doen. Het kan nu allemaal wel wat hebben. Ik begin stoïcijns aan een dreigende wolkenlucht te werken.

Rond een uur of elf barst het los. Het stroomt met bakken uit de hemel. En het houdt niet op. Maar al met al wordt mijn wolkenschilderij best aardig.

Na verloop van tijd gaat ook de parasol doorlekken en bereikt het water het palet en het schilderij. Er ontstaan spontaan druppen en druipers in mijn wolkenschilderij. Dat ziet er eigenlijk helemaal niet zo slecht uit. Ik krijg er lol in.

Gelukkig eindigt de dag met een zonnetje. Kennissen en buren komen mij opzoeken en al met al is het supergezellig hier in Koudum.

Dit geschilder in de openlucht is mij goed bevallen … dit “plein air schilderen” smaakt naar meer.