BASALTBLOKKEN IN KLEURRIJK GRIJS

Schilderen van een dijk met basaltblokken. Saai … echt niet.

In één van mijn werken schilderde ik een deel van een dijk. Deze was opgebouwd uit basaltblokken. Eigenlijk was het best aardig om te doen. Steeds weer die typische meerkantige vormen in allerlei tonen. Ik gebruikte eigenlijk maar een paar tinten uit mijn voorraad. Ik mengde grijzen via ivoorzwart en titaanwit en vanuit warmgrijs en koudgrijs. Later glaceerde ik bepaalde delen met ultramarijn blauw. Het grootdooiermos schilderde ik met gebruik van gele oker.

Aardig om te weten:

  • Basaltstenen zijn van nature al meerhoekig. Zo komen ze uit basaltgroeven. Een cadeautje van moeder natuur, dat scheelt veel werk! Zie de foto.
  • Op dijken, en speciaal op basaltstenen, komt vaak het grootdooiermos voor. Dat is dat gele goedje. Het is de moeite waard om het groot dooiermos eens van heel dichtbij te bekijken. Werkelijk, prachtige vormen en kleuren!

Open basalt groeve

Dijk van basaltblokken met groot dooiermos

Het prachtige geel van groot dooiermos